Nincs még itthoneszek appod?
Töltsd le most!

Kedves Felhasználó!

Az itthoneszek.hu csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy a weboldalon megjelenő ételekben található allergiát vagy intoleranciát okozó adalékokról, illetve az élelmiszerek egyéb jellemzőiről megfelelő tájékoztatást adjunk, ezért az éttermekkel folyamatosan együttműködünk, hogy a tájékoztatás pontos és naprakész legyen. A partnereinktől az alábbi – vonatkozó hazai és uniós jogszabályok által meghatározott – információkat kérjük a weboldalon feltüntetett minden egyes ételük esetében:

Oldalunk kizárólag rendeléseket közvetít az éttermek felé, így az ételek elkészítésében és csomagolásában nem vesz részt, ezért a fentiekre vonatkozó pontos tájékoztatás minden esetben az éttermek jogszabályban rögzített kizárólagos feladata és felelőssége, az általunk feltüntetett minden étel információ kizárólag az éttermektől származik. Amennyiben nincs tájékoztatás egy megadott ételről, annak oka, hogy az étterem nem adta meg azt.

Az étterem által megadott információkat a házhoz szállítási étlapon találod meg.

Amennyiben valamilyen ismert ételallergiád vagy intoleranciád van, és nem vagy biztos a kiválasztott ételed alapanyagaival kapcsolatban, vagy további kérdésed lenne a kiválasztott ételed összetevőiről, elkészítési módjáról, akkor kérlek, írj nekünk az oldalunkról elérhető chat-en vagy e-mailen keresztül, és kérdéseid megválaszolása érdekében összekötünk partner éttermünkkel.

A vonatkozó jogszabályok alapján partnereinktől a következő allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok megjelölését kérjük:

 1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:
  1. búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (1);
  2. búzából készült maltodextrin (1);
  3. árpából készült glükózszirup;
  4. alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt gabonafélék.

 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.
 3. Tojás és a belőle készült termékek.
 4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:
  1. vitaminok vagy karotinoidkészítmények hordozójaként használt halenyv;
  2. a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.

 5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.
 6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:
  1. teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír (1);
  2. szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
  3. szójabab olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol-észterek; d) szójabab olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

 7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:
  1. alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt tejsavó;
  2. laktit.

 8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió (Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek, kivéve az alkoholpárlatok – így például mezőgazdasági eredetű etil-alkohol – készítéséhez használt csonthéjasok.
 9. Zeller és a belőle készült termékek.
 10. Mustár és a belőle készült termékek.
 11. Szezámmag és a belőle készült termékek.
 12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.
 13. Gomba és a belőle készült termékek.
 14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek.

Az egyes ételeknél ikonokkal jelöltük az allergéneket melyek a következők lehetnek: allergenes.jpg

Bővebben olvashatsz az ételallergiáról és tüneteiről ITT, az étel intoleranciáról és tüneteiről ITT, az allergia és intolerancia közötti különbségekről pedig ITT.


Üdvözlettel:
az itthoneszek.hu csapata